Kirjoitus Mikko Laaksolta:

Olen viettänyt aikaa keskustellen kotikaupunginosani Tuomarilan asukkaiden kanssa yhteisen kotiseutumme kehittämisestä.

Julkisten tilojen täydellinen puuttuminen asuinalueeltamme on ensimmäinen asia, joka nousee juttutuokioissa esille. Vanha VPK:n talo elokuvateattereineen ja kioskeineen tarjosi pitkään tapaamispaikan tuomarilalaisille, mutta tuo vuodesta 1950 asukkaita palvellut talo puretaan, eikä vastaavia tiloja ole sen tilalle tiedossa.

Tuomarilassa asuvat voivat kuitenkin iloita siitä, että Espoon keskukseen on tulossa asukastalo. Samarian terveysaseman kiinteistöistä on siirtymässä toimintoja laajentuneeseen Jorviin, ja yhteen tyhjäksi jääneeseen puurakennukseen sijoitetaan asukkaiden yhteinen tapaamispaikka nuorisotiloineen.

Tuomarilasta on matkaa Espoon keskukseen, mutta Tuomarilan alueella toimivien yhdistysten kannattaa silti aktivoitua. Samarian asukastalon toiminnan suunnittelu käynnistyy tulevana keväänä, ja talosta on saatava myös tuomarilalaisia palveleva.

Kaikille avoin, matalan kynnyksen asukastalo, joka tarjoaa mahdollisuuden omaehtoiseen kansalaistoimintaan, on paras ratkaisu. Nuoriso tarvitsee omat tilansa, ja varttuneemmat voivat hyödyntää tiloja mitä moninaisempaan kerho- ja yhdistystoimintaan.

Kanta-Espoon Vihreät tulevat tekemään parhaansa, jotta asukkaiden ääntä kuunnellaan taloa suunniteltaessa.

Mikko Laakso
puheenjohtaja